Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
banner
banner
banner
banner

Izraelitët dhe Palestinezët arritën marrëveshje për një armëpushim

Izraelitët dhe Palestinezët dje arritën një marrëveshje për armëpushim, ndërsa njoftimi zyrtarisht do të publikohet në Egjipt, tha zëdhënësi i Hamasit Sami Abu Zuhri.   "Marrëveshja u arrit në mes të dy palëve dhe presim deklaratën nga Kajro për ta përcaktuar afatin kohor përfundimtar për…

IRAK: Në sulmin nga paramilitarët shiit në xhamin në Bakub janë vrarë së paku 73 sunit

Së paku 73 muslimanë suni u vranë në një sulm të paramilitarëve shiit në një xhami në lindje të provincës irakiane në Dijal.   Shiitët irakianë kanë hapur zjarr të premten në pakicën sunite në një xhami pranë Bakubes, duke vrarë të paktën 73 njerëz.…

Reagon Xhemati i Xhamisë El Kuddus i Hoxhë Zekerija QAZIMIT

Es-selamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu, paqja, shpëtimi dhe mëshira e All-llahut qofshin mbi ju.   Pasi dëgjuam se është arrestuar hoxha jonë Zekerija QAZIMI, ne u detyruam ta shkruajmë këtë letër dhe të ankohemi që nga i pari i qeverisë e deri tek i…

"Në mbrojtje të fesë, nderit dhe dinjitetit të vëllezërve tanë në trojet shqiptare

"Në mbrojtje të fesë, nderit dhe dinjitetit të vëllezërve tanë në trojet shqiptare, pa marrë parasysh se nga janë dhe ku jetojnë apo rrinë dhe qëndrojnë, Kosovë, Shqipëri apo Maqedoni, sepse nuk janë kufijtë që na ndajnë, dhe se vuajtja e tyre është dhimbje edhe…

ZGJODHËM PËR JU

 

 

Sondazh

Operacionet shehide janë:

 

Në linje

We have 53 guests online

Kërko në faqe

Historia e bariut të vjetër: Tregimi i dhimbshëm i cili e bëri të qaj tërë rajonin

Në një rast një bari të vjetër i cili për më shumë se 70 vite i ruante delet e pyetën gazetarët: "A mund të na tregosh diçka të veçantë që ju ka ndodhur gjatë këtyre viteve?"

 

Vëllezërve në burgje! (Dedikuar vëllezërve që u burgosën në Shqipëri)

Çfarë mund të më bëjnë mua, armiqtë e mi?!! Unë Xhennetin e kam në zemër, kudo që të shkoj, ai është me mua. Në qoftë se do të më përzënë nga vendi im, atëherë kjo për mua do të jetë turizëm dhe do të kem mundësi të përhapë dritën e Allahut!

 

Çfarë pas hidhërimit për shkak të Gazës? (dr. Iljad el Kunejbi)

Jemi dëshmitar të shumë masakrave të jobesimtarëve ndaj muslimanëve, prej Indonezisë deri në Bosnje, Çeçeni, Turkmenistan, Afganistan, Burma, Ahvaz (qytet në Iran), Irak, Siri dhe Libanin jugor, Palestinë, Egjipt, Somali, Nigeri dhe Afrikën Qendrore, Mali dhe të tjera.

 

Disa pjesë të shkëputura nga deklarata e re e Al – Kaidës në Magribin Islamik

- O vëllezërit e tanë në Shtetin Islamik, ku jeni ju nga udhëheqësia e Talibanëve dhe emiri i tyre Mulla Umer Muxhahidi, Allahu e ruajt, i cili e sakrifikoi një shtet të tërë për disa muhaxhirë ,duke e përfshirë edhe themeluesin e Shtetit Islamik të Irakut, Shejh Ebu Musab Ez-Zarkavin, Allahu e mëshiroft.

 

Ngjarje nga historia Islame: Në Bejtul–Makdis

(Ngjarja zhvillohet në kohën e pushtimit të Kudsit nga kryqtarët). Marijeta po ecte nëpër shtëpi, nuk mund të qetësohej nga meraku për burrin e saj dhe frika se mos i ka ndodhur diçka e keqe. E mbante fëmijën e saj në gjoks, duke i pëshpëritur me butësi dhe pastaj e kaploi dëshpërimi, dhe i dukej sikur agoi si jetimë, pa babë, dhe filluan ti rridhnin lotët nga sytë e saj në fytyrën e fëmijës, u ngrit e tmerruar dhe duke qarë, dhe i përziu lotët e dashurisë me lotët e fëmijës...

 

Ibn Xheuzi - DUNJAJA

Sikur kjo botë mos të ishte stacion i sprovave, nuk do të ishte e mbushur me sëmundje dhe ndytësira. Sikur jeta nuk do të ishte rreth vështirësive atëherë të dërguarit dhe të drejtit kishin jetuar jetën më të rehatshme.

   

Ibn Xheuziu: Devotshmëria

 

Dije se të gjitha ditët nuk janë të njëjta... Nganjëherë je i varfër, nganjëherë je i pasur. Nganjëherë je i nderuar, nganjëherë je i poshtëruar. Nganjëherë përjeton kënaqësi të miqve tu dhe nganjëherë përjeton triumf të armiqve. I lumtur është ai që e mban një parim në tërë këtë dhe ajo është devotshmëria (frikërespekti). Nëse është i pasur, ajo do ta zbukuroj.

   

KËNDI I LIBRITI!