User:  Pass:        Keni haruar passwordin? Username?   |   Register
Banerat
Home Tema Dialog i qetë me Obamën
Dialog i qetë me Obamën

Me emrin e Allahut, Mëshiruesit Mëshirëbërësit

Të gjitha falënderimet i takojnë Allahut, Zotit të botëve dhe Allahu dërgoftë, devotshmëri, bekim dhe paqe mbi Pejgamberin tonë Muhamedin dhe mbi familjen e tij dhe mbi shokët e tij.

Këtu kemi disa pika që do t’ia përcjellim kryetarit të Amerikës, Obames. Në fillim të këtij takimi unë them – unë them o Obama, o Obama. A nuk e ke pyetur veten tuaj – për arsye se unë nuk po të drejtohem vetëm ty, përkundrazi po i drejtohem të gjitha vendeve që janë ngritur me ty në luftën tënde kundër islamit dhe myslimanëve dhe në luftën tuaj kundër xhihadit dhe muxhahidëve.

A nuk e ke pyetur veten, pse deri më tani... deri më tani ne nuk kemi fituar kundër muxhahidëve në Afganistan? Cila është fshehtësia? Cila është arsyeja? Edhe përkundër asaj se ju keni aeroplanët e të gjitha modeleve dhe të gjitha tipave, dhe tanke të gjitha modeleve dhe tipave, dhe raketa të gjitha modeleve dhe tipave. Prapë pse nuk keni arritur fitore deri më tani. Edhe pse muxhahidët janë të gjorë, të varfër dhe të dobët. Ata nuk kanë armë siç janë aeroplanët, e as armë sikurse tanket dhe nuk kanë ndonjë gjë...ata janë të pakët dhe të varfër. Cila është fshehtësia dhe cila është arsyeja që ju deri më tani nuk keni arritur fitore mbi muxhahidët në Afganistan? Cila është fshehtësia? O Obama unë do të tregoj se cila është fshehtësia. Dhe ti nuk ke nevojë të ftosh konferenca dhe takime. Fshehtësia është Allahu, subhanehu ue teala,

“Me të vërtet, Allahu i mbron ata që besojnë.”1

Po. Kjo është fshehtësia. Ky është realiteti. Ne duhet ta kuptojmë këtë realitet o Obama se Ai në dorën e të Cilit është dominimi i çdo gjëje është Allahu. Allahu është Ai i Cili i kontrollon gjërat. Allahu është ai i Cili i udhëheqë çështjet ashtu siç Ai, subhane teala dëshiron.

Nuk je ti që i drejton punët ashtu siç dëshiron ti. O Obama, unë e konsideroj, që Afganistani... e konsideroje atë – nëse konsiderimi im është korrekt – të jetë mrekulli historike. Apo në mënyrë tjetër të frazës; mrekulli e kësaj epoke. Ditëve të sodit dy vendet më të fuqishme në botë – vë re – cilat janë dy vendet më të fuqishme në botë? Rusia dhe Amerika. Prapë edhe përkundër asaj, ato nuk patën mundësi që të arrijnë fitore kundër muxhahidëv në Afganistan. Lavdia i qoftë Allahut. Edhe përkundër asaj, se ata nuk kanë asgjë, dhe se janë të dobët. Tani, cili është mendimi yt o Obama – nuk ka dyshim se të gjitha shtetet e botës qëndrojnë me ty...vendet e botës... të gjitha tu përkulën ty, o Obama. Cili është mendimi yt o Obama, po të kishin treguar se para 500 viteve më parë se të gjitha vendet e botës ishin mbledhur kundër një vendi. Dhe ky vend është i varfër dhe i dobët dhe se nuk ka asnjë prej armëve vdekjeprurëse. Edhe përkundër kësaj ata nuk patën mundësi që të arrijnë fitore kundër një shteti. Një vend i varfër ju bënë ballë kundër vendeve  më të pasura. Po të kishin treguar për këtë gjë, a kishe për të besuar? Unë nuk kisha për të besuar! Unë personalisht, me gjithë sinqeritetin, nuk kisha për ta besuar këtë. Të gjitha vendet e botës qëndrojnë kundër një vendi të varfër! Nuk ka shumë armë përveç atyre që janë shumë të vogla dhe të thjeshta, edhe përkundër asaj ata nuk kanë mundësi që ta pushtojnë. Dhe për këtë arsye -  siç të thashë ty – Afganistani konsiderohet mrekulli historike apo mrekulli e kësaj epoke.

Ata ekzistuan para islamit, Cezari dhe Hosra. Dy shtetet më të mëdha. Tani dy shtetet më të mëdha (janë) Rusia dhe Amerika. Edhe përkundër asaj, deri më tani ato nuk patën mundësi të arrijnë fitore kundër muxhahidëve në Afganistan. Dhe beteja ende s’ka përfundua, o Obama. Beteja ende po qëndron, nuk ka përfunduar. Dhe në bazë të asaj, o Obama... a nuk e njeh popullin  Afgan, o Obama? Populli Afgan përdoret si shembull për durim. Popull i shkretëtirës... njerëz të kodrave. Pasha Allahun ushtarët tuaj nuk janë të aftë , o Obama...pasha Allahun ushtarët tuaj janë rraskapitur. Ata janë të rraskapitur! Ata janë të rraskapitur! Ata janë të rraskapitur! Obama, njerëzit të cilët janë rritur me alkool, dhe janë rritur me të keqen, dhe që janë rritur nëpër klubet e natës, ata nuk kanë mundësi të kenë durim në luftë... në luftë dhe në beteja. Pra në bazë të kësaj, ne duhet ta testojmë veten tonë. Këto vuajtje me të cilat ju po goditeni si; katastrofat, rëniet ekonomike, një ditë një tufan, një ditë një djegie e malit, një ditë... këto janë prej Allahut subhane teala. Pse? Për arsye se ju i keni përdhunuar tokat myslimane, dhe ju i keni dhunuar gratë myslimane, dhe i keni shkelur shenjtërit... dhe ju i keni shkelur shenjtërit dhe ju i keni bërë, dhe ju keni bërë, dhe ju keni përhapur të liga në tokë, të atilla që vetëm Allahu i dinë.

Obama, unë kam udhëtuar nëpër Afganistan, prej fshatit në fshat, dhe prej qytetit në qytet, dhe prej provincës në provincë, lavdërimi, nderimi dhe lartësimi i qoftë Allahut që unë kam mundësi të flas nëpër xhami dhe i nxiti popullin Afgan për xhihad dhe i nxiti ata që të qëndrojnë me muxhahid dhe ti zmbrapsin kryqtarët të cilët i kanë korruptuar robërit dhe vendin. Me tërë çiltërsinë, o Obama, a e ke pyetur veten tuaj pse... se çka kemi arritur gjatë 8 viteve të fundit. Tani më ti ke qenë në luftë në Afganistan ka 8 vite. Çka ke arritur? A mos e ke arritur një qëllim? Humbje në para, humbje në shpirt, shkatërrim në fuqi, humbje të mundit, për çka? Për asgjë! Pasha Allahun, asgjë, o Obama! Asgjë! Asgjë! Asgjë! Ti nuk e ke arritur asnjë qëllim!

Pasha Allahun, o Obama, prej asaj kohe që ushtarët tuaj kanë arritur në tokën e Afganistanit janë shtuar krimet, janë shtuar vjedhjet, plaçkitjet nëpër rrugë, korrupsioni, dhe janë shtuar problemet ndërmjet njerëzve. A i keni sjellë lehtësim popullit Afgan? A i keni sjellë lumturi popullit Afgan? A keni arritur rehati për popullin Afgan? A i keni sjellë siguri popullit Afgan? Pasha Allahun, o Obama, ju nuk keni arritur asgjë. Tetë vite dhe ju nuk keni arritur asnjë qëllim. Sa do të zgjas ky terrorizëm, o Obama? Sa do të zgjas ky terrorizëm, o Obama? Sa do të zgjas ky terrorizëm, o Obama? Ti ke derdhë gjak, o Obama. Ti ke dhunuar gra, o Obama. Ti ke mbyt fëmijë, o Obama. Ti ke shkatërruar xhamitë, o Obama. Ti e ke nënçmuar Mushafin, o Obama. Ti e ke nënçmuar Mushafin (kopjen e Kuranit), o Obama. Ti e ke nënçmuar Mushafin (kopjen e Kuranit), o Obama. Ti i ke shkelur Fjalët e Allahut. Pasha Allahun, ky është terrorizmi më i madh. Terrorizmi më i madh në botë është përdhunimi i Mushafit, o Obama. Dhe është konfirmuar se ushtarët tuaj në shumë raste e kanë përdhunuar Librin e Allahut subhane teala. Në provincën e Host ushtarët tuaj – adhuruesit e kryqit – shkuan dhe hynë në një shkollë lokale. Në një shkollë lokale në të cilën mësohet Kurani Fisnik. Dhe hyn tek studentët e rinj dhe filluan ti rrahin studentët dhe i morën Kuranat dhe filluan të qëllojnë në ta me armë automatiku. A nuk është kjo terrorizëm, o Obama? A nuk është kjo terrorizëm, o Obama? Pasha Allahun, ky është terrorizmi më i keq në botë, që Libri i Allahut të përdhunohet. Në provincën e Gaznit, ushtarët tuaj – adhuruesit e kryqit – hynë në xhami dhe filluan ta përdhunojnë Mushafin në Shtëpinë e Allahut dhe ata e shkatërruan xhamin; edhe pse njerëzit dolën në protestë.

Obama: Deri ku do të zgjasë ky terrorizëm, o Obama! A e dinë, o Obama se në Kabull, vetëm në Kabull – Unë isha në Kabull, dhe udhëtova rreth Kabullit – paramendo, o Obama, se vetëm në Kabull gjenden 40 000 të veja. 40 000 të veja! A nuk është kjo terrorizëm? Që 40 000-të veja nuk kanë ndonjë burrë. A nuk është kjo terrorizëm, o Obama?  

Dhe për këtë, o Obama, ushtarët tuaj, adhuruesit e kryqit dhe dashnorët e prostitutave – dhe ti ka mundësi të çuditesh dhe të pyesësh pse i quan ushtarët e mijë dashnorë të prostitutave. Obama, ushtarët tuaj – me tërë sinqeritetin – kur shkojnë dhe sillen vërdallë nëpër fshatrat e Afganistanit, duke i kërkuar muxhahidët, ata fillojnë ti sulmojnë gratë, o Obama. Dhe ata i persekutojnë ato dhe i dhunojnë ato. Dhe ti e dinë Obama, se në fenë tonë dhe në islamin tonë, se gruaja ka një pozitë të larte, ajo ka një pozitë madhështore, ajo është e shenjtë. Ajo zë një vend të madh në zemrat  tona dhe në jetën tonë shoqërore. Jo, ajo nuk është ashtu siç ti e konsideron atë, jo, jo. Gratë tek ju janë të turpëruara, dhe të poshtëruara. Në rrugë, në sallën e vallëzimit, nëpër fabrika, ajo shkon me kenë dëshiron, ajo flenë me kenë dëshiron, ajo udhëton me kenë dëshiron, ajo qëndron vonë me kenë dëshiron! Jo, o Obama! Ne nuk jemi të atillë, o Obama. Ne jemi, o Obama – dhe ke kujdes ndaj këtyre fjalëve – ne e fillojmë luftën, në e fillojmë një luftë për çka? Për shkak të një gruaje. Një kohë Pejgamberi ynë, salallahu alejhi ue selem e filloj luftën kundër jehudive për çka? Për arsye se një jehudi e kishte sulmuar një muslimane në treg. Kështu një musliman u ngrit dhe e mbyti atë jehudi, pastaj jehudit u ngritën dhe e mbytën këtë muslimanin, kështu që Pejgamberi ynë Muhamedi, salallahu alejhi ue selem, filloj luftën për çka? Për shkak të një gruaje. Ti nuk do të kishe bërë luftë për një grua. E pamundshme! E pamundshme! E pamundshme, që ju të bëni luftë për shkak të një gruaje. Ne, o Obama – dhe vërja veshin mirë këtyre fjalëve – ne i sakrifikojmë shpirtrat dhe gjakun tonë për çka? Për hir të mbrojtjes të gruas. Ju nuk i sakrifikoni shpirtrat dhe gjakun për hir të mbrojtjes së gruas. Përkundrazi ju i sillni gratë më të mira dhe më të bukura tuaja dhe i bëni që të shesin këpucë! Subhan Allah! O Obama, gruaja tek ne është sikurse stoli, si margaritar. Nëse e ke një margaritar apo stoli, a ia tregon njerëzve apo e mbron atë? Ti e ruan atë! Për këtë arsye do të them ty, o Obama, ku qëndron përparimi, ku është progresi, ku është modernizimi që ju pohoni, derisa i keqtrajtoni gratë muslimane, dhe i dhunoni dhe i persekutoni ato? A ky është progres? Pasha Allahun ky nuk është progres, o Obama. Kjo është primitivizëm. A kjo është përparim a? Jo, pasha Allahun, kjo nuk është përparim. Kjo është prapambeturi, o Obama!

Obama, mendo për fatin tënd. Mendo për fatin tënd. Cili do të jetë fati yt pas vdekjes, o Obama? Ti do të vdesësh! Pasha Allahun, ti do të vdesësh! Ashtu siç vdiqën babai dhe gjyshi yt. Sidoqoftë, si do të jetë fati yt pas vdekjes, o Obama? Cili do të jetë fati yt? Kjo jetë do të merr fund. Ai, salallahu alejhi ue selem, ka thënë: “Nuk do të ketë jehudi apo i krishterë i cili dëgjon për mua dhe nuk beson në mua përveç se i takon Allahut që ta fus në Zjarr”2 .

Obama, kur të vije Dita e Ringjalljes, ajo ditë e frikshme, ajo ditë e madhe, ajo ditë e ashpër, ti do të vishë i vetëm. Ku do të jenë ushtarët tuaj? Ku do të jen trup rojet tuaja? Ku do të jetë pasuria yte? Ku do të jetë pozita yte? Ku do të jetë fama yte? Ku do të jetë prestigji yt? Të gjitha do të humben, o Obama! Të gjitha do të zhduken, o Obama! Të gjitha kanë humbur, o Obama! Dhe pas asaj, çka? Ti do të qëndrosh para Zotit Madhështor, Zotit të Madhërishëm, Zotit të Lartësuar. Zotit të të parit dhe të fundit. Dhe Allahu, subhanehu ue teala, do të pyet ty... Allahu do të pyet ty për gjakun e muslimanëve në Palestinë. Dhe Allahu do të pyet ty për gjakun e muslimanëve në Somali. Dhe Allahu do të pyet ty për gjakun e muslimanëve në Irak. Dhe Allahu do të pyet ty për gjakun e muslimanëve në Afganistan. Allahu do të pyet ty për gjakun e shehidëve, për gjakun e grave, për gjakun e fëmijëve dhe për gjakun e pleqve. Ku ke për të ikur atë ditë, o Obama? Ku ke për të ikur atë ditë, o Obama? Ku ke për të ikur atë ditë, o Obama?

Obama unë dëshiroj që të mendosh vetëm për 5 minuta, dëshiro që ta imagjinosh këtë skenë. Paramendo vullkanin. Shiko vullkanin, shiko mirë. Shiko vullkanin dhe imagjino dhe mendo vetën tënde duke notuar në këtë vullkan – unë nuk po them për 1 orë – por vetëm për 1 minutë. Paramendo vetën tënde duke notuar në vullkan për një minutë. Pra çka është puna me dënimin e Xhehnemit. E çka thua Obama për torturimet e Xhehnemit? Zjarri, zjarri dhe çka do të bëjë ty që ta kuptosh se çka është zjarri? Dënimi i tij është torturues dhe nxehtësia është e madhe dhe thellësia e tij është e thellë. I Dërguari ynë, salallahu alejhi ue selem, ka thënë: “Nëse një pikë e Zekumit (një pije e tmerrshme e Xhehnemit)...” – paramendo vetëm një pikë e Zekumit – “bije në njerëzit e kësaj bote...”, të kësaj bote, jo vetëm kontinentin e Amerikës, apo të Azisë, apo të Afrikës. Jo! Njerëzit e kësaj bote, të gjithë njerëzit e kësaj bote. Vetëm një pikë, nëse bie në njerëzit e kësaj bote, “... do ta shkatërroj jetesën e tyre.” Të gjithë njerëzit do të jetojnë në torturime për shkak të kësaj pike. Kjo është diçka që mendja s’mund ta përkufizoj dhe njeriu s’mund ta paramendojë. Pastaj i Dërguari ynë, salallahu alejhi ue selem, tha: “Dhe çka thoni për atë  ku kjo do të jetë pija dhe ushqimi i tij?”3 Ne e lusim Allahun për siguri dhe shëndet të mirë. O Obama, dënimi i Allahut nuk ka kufij e as që ka fund. Allahu xhele ue ala, thotë:

“Po për ata që nuk besuan, (në Njëshmërin e Allahut – monoteizmin islam) është zjarri i Xhehennemit. Ata as nuk gjykohen që të vdesin (të rehatohen) e as nuk u lehtësohet ndëshkimi.” 4

Paramendo, o Obama, se dëshira më e madhe, dëshira më e madhe e njerëzve të Xhehnemit është që ta dëshirojnë vdekjen për vetën e tyre. Sidoqoftë nuk kanë mundësi të vdesin. “Ata as nuk gjykohen që të vdesin” që të rehatohen prej torturimeve të zjarrit. “e as nuk u lehtësohet ndëshkimi.” Ata ka mundësi të qëndrojnë aty me mijëra vite dhe janë (vetëm) torturime.

“Atë ditë askush nuk mund të dënojë sikur Ai. Dhe askush si Ai nuk mund të lidhë me pranga.”5

Obama, ti e ke ngritur një parullë gjatë fushatës tënde zgjedhore... Ti e ngrite parullën e cila është “Po ne kemi mundësi!” “Po ne kemi mundësi!” Me fjalë të tjera, ne jemi të aftë. Jo, jo, jo, o Obama, jo, o Obama, ju nuk keni mundësi. Robi është i dobët. Robi është i krijuar. Ti nuk ke mundësi përveç nëse Allahu të lejon dhe dëshiron për ju.

“Po ju nuk mund të doni gjë, pos nëse do All-llahu.”6

Të gjitha falënderimet, lavdërimet dhe përshkrimet më të larta i qofshin Allahut – që ju deri më tani nuk keni pasur mundësi që të arrini fitore kundër muxhahidëve në Afganistan, edhe pse të gjitha shtetet e botës janë me juve. Mos harro o Obama, se të gjitha vendet e botës tu kanë përkulur ty në lidhje me çështjen e Afganistanit. Po! Të gjitha vendet e botës tu kanë përkulur ty. Ndodhitë e Afganistanit e zbuluan të vërtetën. Me rastin e Afganistani Allahu e dalloj të ligun prej të mirit.

Ti nuk posedon asgjë, o Obama. Allahu subhanehu ue teala, thotë për Vetën e Tij:

Thuaj: "O All-llah, Sundues i çdo sendi, Ti ia jep pushtetin atij që do, Ti ia heq prej dore pushtetin atij që do dhe e përul atë që do, e lartëson atë që do. Çdo e mirë është në dorën Tënde, vërtet, Ti ke mundësi për çdo gjë!"7

“Ti ke mundësi për çdo gjë.” Thellohu në këtë ajet “Ti ke mundësi për çdo gjë.”

Obama, ne besojmë me besim të madh se çdo gjë është në Duart e Tij, subhanehu ue teala. O Obama, unë do të tregoj ty për muxhahidët e Afganistanit. Unë kam jetuar me muxhahidët e lëvizjes të Talibanëve dhe kam ndejtë me liderët dhe komandantët e tyre. Pasha Allahun, o Obama, ata nuk posedojnë ndonjë gjë. Pasha Allahun, ata nuk posedojnë asgjë, ata nuk kanë në pronësi asgjë, o Obama. Pasha Allahun, ka disa prej tyre që këpucët e tyre u janë shqyer dhe i kanë qepur prapë. Armët janë të vjetra. Prapë ju me tërë atë që e posedoni nuk keni pas mundësi që të arrini fitore ndaj muxhahidëve në Afganistan. Dhe kjo është prej bekimit, mëshirës dhe fisnikërisë të Allahut, dhe bujarisë së Tij, subhanehu ue teala.

Dhe bota do ta dëshmoj këtë, me fuqinë e Allahut dhe me forcën e Tij, për arsye se Allahu është:

Ai është shpikës i qiejve e i tokës (pa kurrfarë modeli të mëparshëm) e kur dëshiron diçka, ai vetëm i thotë: "Bëhu!" në atë moment bëhet. 8

Bota do ta dëshmoi, o Obama, në këtë vit apo në vitin e ardhshëm, me lejen e Allahut, dhe me krenarin e Allahut, dhe me forcën, fuqinë, sovranitetin dhe me planifikimin e Tij, se muxhahidët në Afganistan kanë arritur fitore mbi adhuruesit e kryqit. Po, o Obama. Me lejen e Allahut, subhanehu ue teala.

Obama, kuptimi nuk është në fillim, jo, jo, por kuptimi është në fund. Ai i pari i cili tërhiqet prej fushëbetejës është humbës. Ai është humbës, po, ai është humbës.

Obama këto fatkeqësi me të cilat po goditeni, ti duhet ta kuptosh këtë realitet, o Obama. Obama, sikurse ti që e ke ngrit parullën tënde... Ti  e ngrite parullën “Po, ne kemi mundësi”, domethënë, ne jemi të aftë. Edhe unë gjithashtu e kam një parullë. O Obama. Obama, parulla ime në këtë jetë, është – mbaje mend këtë parullë – “Lumturia ime është ditën e shehdllëkut tim”. “Lumturia ime është ditën e shehdllëkut tim”. Pse ta them këtë ty, o Obama? Unë po ta tregoje këtë, o Obama, se jeta e vërtet sipas neve Muslimanëve, se jeta e vërtet nuk është jeta e kësaj bote. Jo! Jo kjo nuk është jeta e vërtet. Jeta e vërtet o Obama sipas neve muslimanëve fillon pas vdekjes. Allahu është i Madh! Imagjino këtë situatë, o Obama – nuk ka Zot që meriton të adhurohet përveç Allahut – kur shpirti i besimtarit të del, apo shpirti i shehidit. Ku shkon? O Obama, gjëja e parë kur shpirti i shehidit, apo e besimtarit të vërtet dhe të sinqertë ku shkon o Obama? Allahu është i Madh! O Allah. A e din ku shkon o Obama. A e din se ku shkon, o Obama? Shkon tek Allahu! Nuk ka Zot që meriton të adhurohet përveç Allahut. Takimi më madhështorë, takimi më i mrekullueshëm, takimi më i bukur dhe takimi më i lumtur është kur krijesa e takon Krijuesin, dhe Krijuesi bëhet i gëzuar kur ta takon krijesën. Po! Po! Po! Po! Krijuesi bëhet i gëzuar kur ta takon krijesën. Ai, salallahu alejhi ue selem, ka thënë, “Kushdo që ka dëshirë ta takoj Allahun, Allahu do të dëshirojë ta takojë atë.”9 Sidoqoftë kur është kjo, o Obama, kur gëzohet Krijuesi me takimin e krijesës. Kjo është pyetja më e rëndësishme, o Obama! Krijuesi gëzohet me takimin e krijesës atëherë kur krijesa është e devotshme, ka frikërespekt, është besimtar, i sinqertë, shehid, rob. (Atëherë) Krijuesi gëzohet me takimin e krijesës. Sidoqoftë nëse ky rob është një rob...apo nëse kjo krijesë është një rob mosbesimtarë atëherë Krijuesi nuk do të jetë i gëzuar me takimin e tij, në të vërtet ai as që do të takohet me Krijuesin. Pse? Për arsye se shpirti i tij është i lig. Shpirti i atij është i ndytë. Pra shpirti i mosbesimtarit nuk takohet me Krijuesin.

Obama, ushtarët tuaj më rrethuan mua. Unë isha i rrethuar prej ushtarëve tuaj. Për 10 orë isha i rrethuar, imagjino këtë, o Obama, 10 orë. 30 tanke me helikopterë dhe aeroplan luftarak. Dhe, bombardime, bombardime, bombardime, bombardime. Beteja fillon në 7:30 dhe përfundon gjatë perëndimit të diellit. Sidoqoftë kur beteja fillojë në fillim – pasha Allahun do ti tregojë të gjitha ndjenjat e mija – pasha Allahun, të tregoj ty me tërë sinqeritetin, po të flas ty me tërë sinqeritetin. Pasha Allahun, o Obama, Allahu subahenhu ue teala me mëshirën dhe bekimin e Tij, Allahu, xhele ue ala, na zbriti neve rehati. Me bekimin e Allahut. Ne ishim të rrethuar në një fshatë Afgan. Kur beteja filloj së pari, në 7:30, ata – adhuruesit e kryqit dhe dashnorët e prostitutave - na sulmuan neve  në këtë fshatë. Ne fshiheshim në njërin prej fshatrave Afgane dhe ne ishim të rrethuar prej 30 autoblindave apo tankeve me helikopter dhe beteja filloi në 7:30. ti tregoj ty o Obama, ndjenjat e mia – dhe nuk do ta harroj këtë ditë se ishte ditë e hënë dhe i tërë falënderimi dhe lavdërimi i qoftë Allahut, në atë ditë unë isha agjërueshëm dhe kjo është prej bekimit dhe mëshirës së Allahut ndaj meje. Imagjino Obama – dhe ishte njëra prej dëshirave të mija më të mëdha, dëshira më e madhe, ishte dëshira më e madhe dhe dëshira ime më e hirshme në jetën e kësaj bote – a e din se cila është ajo o Obama? Që unë të mbytem për hir të Allahut, derisa jam agjërueshëm. Dhe ta takojë Allahun dhe të jem agjërueshëm dhe shehid; durimtarë, i rehatshëm, duke sulmuar e jo duke ikur. Beteja filloi dhe aty kishte shkatërrime, dhe shtypje dhe bombardime. Gjatë operacionit, o Obama, imagjino këtë, arma ime mu thye, me tërë sinqeritetit po të tregoj ty. Armët tona janë të vjetra, ne jemi të varfër... armët tuaja janë të modeleve më të reja. Nuk është problem nëse thyhen armët, ne kemi bomba të dorës, nuk është problem. Sidoqoftë problemi që është më i madh se ajo, o Obama, a e din, o Obama, se mua më kaploj gjumi në mesin e betejës. Po, pasha Allahun, unë fjeta Obama!

“Dhe kur Ai ju kaploi me një kotje (gjumë) që ishte siguri për ju nga ana e Tij”.10

Ti nuk mund ta kuptosh këtë, sidoqoftë ne e falënderojmë Allahun, subhane ue teala. Dhe ne besojmë se ne nuk flasim...o Obama unë nuk flasë boshllëk. Unë nuk e them asnjë fjalë përveç se rrjedh prej bindjes në të cilën unë besoj në atë. Kjo akide, prej nga e marrim? Ne e marrim prej Librit të Allahut dhe prej Sunetit (metodës jetësore) të Dërguarit tonë, salallahu alejhi ue selem. Çka thotë Allahu, xhele ue ala, në Librin e Tij të Lartë? Ai, subhane ue teala, thotë:

“E atyre (d.m.th. besimtarëve) që dikush (hipokritët) u tha: "Populli (idhujtarët) është tubuar t'ju sulmojë (një ushtri e madhe), pra kini frikë!" Ajo, vetëm ua shtoi edhe më shumë besimin e thanë:

Çka than ata?

... e thanë: "Neve na mjafton që kemi All-llahu, Ai është mbrojtësi më i mirë!".11

Allahu është më i madhi! Pse than (vetëm) Allahu na mjafton neve? Ata nuk than lindja na mjafton neve, apo perëndimi na mjafton neve, apo ky dhe ky na mjafton neve, ajo dhe ajo grup na mjafton neve. Jo! Ata thanë: "Neve na mjafton që kemi All-llahun, Ai është mbrojtësi më i mirë!". Pse? Për arsye se... për arsye se imani ishte në zemrat e tyre. Për arsye se Madhështia e Allahut ishte në zemrat e tyre. Sidoqoftë po të ishte madhështia e krijesave në zemrat e tyre ata kishin për të thënë neve na mjafton lindja, apo perëndimi është i mjaftueshëm për ne.

Ne besojmë në fjalët e tij, salallahu alejhi ue selem, kur ai ka thënë, “Ruaj (të drejtat) e Allahut dhe Ai do të ruaj ty” deri kur thotë, salallahu alejhi ue selem, “Ta dish se nëse i tërë populli bashkohet për të bërë ty dëm ty me diç, ata nuk do të kenë mundësi të bëjnë ty dëm përveç asaj çka e ka shkruar Allahu për ty.”12

Dhe prej akides-bindjes sonë është: “Çka do që dëshiron Allahu bëhet, dhe çka do që Ai nuk dëshiron nuk bëhet” Imagjino, o Obama, se unë kam fjet gjatë betejës... kam fjet. Derisa kishte bombardime dhe bombardime, bombardime, bombardime. Dhe të gjitha lavdërimet, lavdit, dhe lartësimet e bukura i takojnë Allahut dhe kjo është me mbrojtjen dhe kujdesin e Allahut, që ushtarët tuaj, adhuruesit e kryqit, nuk e kanë ditur vendin se ku isha fjetur. Sidoqoftë kjo është për shkak të bekimit të Allahut. Dhe ne besojmë ashtu siç të thash, o Obama, ne besojmë se çka do që është caktuar për ty nuk do të shmanget ty, dhe çka do që nuk është e caktuar për ty, nuk do të godet ty.

Derisa përfundoj beteja, në fund... deri para namazit të akshamit, forcat u tërhoqën, sidoqoftë ne nuk e morëm pjesën tonë, o Obama, e shehdllëkut tim në betejë. Pasha Allahun, sinqerisht të tregoj o Obama, nëse nuk vdes shehid – unë dëshiroj ndjenjat e mia, ndjenjat e mija janë ashtu siç po të tregoj – nuk po kapardisem, e as që nuk po e shfaqi heroizmin tim, guximin dhe forcën. Jo! Jo! O Obama. Allahu, subhane ue teala, na ka ndaluar prej kësaj.

“Pra mos lavdëroni veten.”13

Përkundrazi këto janë ndjenja. Pasha Allahun, Obama, nëse nuk mbytem si shehid në këtë betejë – për arsye se kjo është njëra prej betejave të mëdha të islamit, betejë e madhe, betejë ndërmjet islamit dhe adhuruesve të kryqit. Kjo është njëra prej betejave madhështore. Paramendo Obama, në histori nuk ka ndodh asgjë siç po ndodh tani. Dhe të gjitha shtetet e botës janë të pajtimit që të zhvillojnë luftë kundër islamit dhe muslimanëve dhe të bëjnë luftë kundër xhihadit dhe muxhahidëve në tokën e Afganistanit. Gjatë kohës së Rusisë, e tërë bota ishte me muxhahidët dhe tani e tërë bota është kundër muxhahidëve. Unë them se kjo është njëra prej betejave më të mira të islamit, natyrisht unë mendoj kohëve të fundit. Pasha Allahun, o Obama, nëse nuk bie shehid në këtë betejë, atëherë unë do të dëshpërohem thellësisht, o Obama.

Obama, ne kemi ardhur në Afganistan... Për çka keni ardhur ju në Afganistan? Për këtë jetë dhe gjërat e kësaj bote. Dhe ne kemi ardhur në Afganistan, o Obama, në mënyrë që të mbytemi si shehid për hir të Allahut. Ne kemi ardhur në Afganistan për hir të botës tjetër. Për çka kemi ardhur në Afganistan, o Obama? Ne dëshirojmë që ti ta kuptosh këtë realitet Obama?

Unë kam ardhur në Afganistan në mënyrë që Fjala e Allahut të jetë më e larta dhe fjala e qafirëve të jetë më e ultë. Pasha Allahun, ne nuk do të pranojmë, o Obama, ne nuk do të pranojmë që fjala e qafirëve të jetë mbi Fjalën e Allahut. Pasha Allahun, ne do ta sakrifikojmë gjakun tonë, pasurin tonë dhe tërë atë që e posedojmë që Fjala e Allahut të jetë më e larta dhe fjala e qafirëve të jetë më e ultë. Ne erdhëm në Afganistan që islami të jetë më i larti dhe asgjë tjetër mos të jetë më i lartë.

Obama, unë dëshiroj që të mendosh me kujdes për fatin tënd. Thellohu rreth fatit tënd. Mendo për situatën tënde. Kjo jetë kalon dhe vdekja vije pa e pritur, dhe pas asaj, çka? Çdo gjë në këtë jetë do të harrohet. Ku janë mbretërit? Ku janë kryetarët? Ku janë liderët që kanë qenë para nesh? Ku janë ata? Të gjithë janë harruar. Ku shkuan ata? Ata shkuan në vendbanimin e botës së ardhshme. Njeriu kënaqet me jetën e tij...sa do ti zgjas kënaqësia me jetën e tij...60 vite? 60 vite? Dhe pas asaj çka? Vdekja. Mendo kur do të lëshohesh në varrë. Në atë gropë të frikshme dhe të ngushtë. Nuk do të kesh asnjë mik, asnjë shokë, dhe asnjë shoqërues. Askush s’do të jetë me ty, o Obama.

Lumturia e vërtet është në fenë e Allahut. Pasha Allahun, kur një person i thotë fjalët. Fjalët më të mëdha në këtë ekzistence; thënien: “La ilahe ila Allah” (Nuk ka zot që meriton të adhurohet përveç Allahut). Sipas saj jetojmë dhe sipas saj vdesim, dhe për hir të saj bëjmë xhihad. O Obama, ne nuk pranojmë që të luftojmë për diç tjetër përveç se për hir të Allahut, subhane ue teala. Po! Ne nuk luftojmë për nacionalizëm apo për atdhe apo për ndonjë simbol idhujtarie. Jo! Ne luftojmë që Fjala e Allahut të jetë më e larta dhe fjala e qafirëve të jetë më e ultë. Pasha Allahun, kur një person të thotë “La ilahe ila Allah”. Imagjino... thotë “La ilahe ila Allah”, “La ilahe ila Allah” (Nuk ka zot qe meriton te adhurohet përveç Allahut), personi ndien lumturi, ai ndien rehati, ai ndien paqe, ai ndien fuqi, ai ndien paluhatshmëri. Kjo fjalë e madhe për të cilën qiejt dhe toka qëndrojnë... “La ilahe ila Allah” (Nuk ka zot që meriton të adhurohet përveç Allahut).

1.       Sure el-Haxh, 38

2.       Transmeton Muslimi 153

3.       Transmeton et-Tirmidhiu 2585

4.       Sure Fatir, 36

5.       Sure el-Fexhr, 25-26

6.       Sure el-Insan, 30

7.       Sure Ali Imran, 26

8.       Sure el-Bekare, 117

9.       Transmeton Buhariu në Sahihun e tij, 6507 dhe 6508

10.   Sure el-Anfal, 11

11.   Sure Ali Imran, 173

12.   Transmeton et-Tirmidhiu, 2516

13.   Sure en-Nexhm, 32

Shejh Halid ibn Abdurrahman El-Husejnan (Allahu e ruajt)

www.botaislame.com

LEXIME: 547
Comments (3)Add Comment
0
...
Shenuar nga ISLAMMMMM, shkurt 17, 2010
ALL-LLAHU e ruajttt ket muxhahid inshalla per kto fjalll reale qe i paska qendisss per obamen ALL-LLAHU e udhzoft inshallahh nesee e lipp diturin dhe realitetinn e ksajj bote nese bohet kok fort e vazhdon ala me e luftuu islamin ater ALL-LLAHU qoftt ne zemren e tina frikk dhee jo rahatii qoft zollumm ne familjen e ti ne shtetin e tii ne punen e ti qoft deshtime ne planet e tina ALL-LLAHU me aminnnnnnnnn qoft krizz ekonomikee ma te fellll e ALL-LLAHU i mbrojt motrat tona e va shtoft sabrinn atyree se ne jemi musliman e duhet me perballu gjdo sprov qe na qon ALL-LLAHU e muxhahidat i forcoft i shtoft va plotsoftt deshirat e tyree me shehitllek inshallahhh ooo ALL-LLAHHHHH munsojaaa gjDoooo kujtttt qe donn me shkuu me ju bashkangjitt vllaznivee tonnnnn me e gjett rugen edheee me e dhon gjakunn e tyree me e dhon trupin e tyreee per madhnin tonee jaaa ALL-LLAHHHHHHHHHHHH selamu alejkum e juuu duuu shummmmmm ooo juuuu qeee e ngjitniii ballinn ne tokn e ALL-LLAHUT perrrrrrr ALL-LLAHHHHHH
jehona
...
Shenuar nga umu esma, shkurt 20, 2010
All-llahu ju shperbleft me mirsit dh begatit e ti deri ne dten e mbram kur do ta takojm At.ALl-llahu dhul gjelal i japt forc imund gjdo permbytes te te mirave te TI dhe na baft ose ibaft muxhahidat triumfues ne gjdo cep te ksaj dunjaje dhe na baft ehde ne ne radhet etyre.akam leje ne emre te alahut it shkep tekstet neper webe tjera nese jo All-llahu qoft iknaqur me ju.Eselam alejkom rametullahi ve bereketuhu.
0
...
Shenuar nga ummu elma, mars 08, 2010
selam alejkum allahu ju shperbleft per keto tema.Ti moter umu esma qe kishe ba pytje se ame lejohet ti shperndaj temat besoj qe po se poshte shkruan ne fund te faqes Lejohet shperndarja per hir te Allahut

Write comment

busy